ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελεσίγραφο Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Πάρε μέτρα εδώ και τώρα

Τελεσίγραφο Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Πάρε μέτρα εδώ και τώρα

Να καταθέσει αντιπροτάσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, «κάνοντας το επόμενο βήμα», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι και την ημέρα του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SKAI υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε άλλη, λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία».

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια κίνηση που περιμένει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση απάντησε πως, «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα».

Ο ίδιος στη συνέχεια με αισιοδοξία είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εκ νέου ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς».

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια συμφωνία που όπως είπε βρίσκεται κοντά, ενώ για την επίσκεψη του στην Αθήνα τόνισε πως δεν βρίσκεται για να διαπραγματευτεί, αλλά για να εξετάσει με την ελληνική κυβέρνηση τις πιθανές επιλογές.

Σχετικές ειδήσεις