ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεινοπαθεί η Ελλάδα: Τέταρτη στον παγκόσμιο δείκτη εξαθλίωσης

Δεινοπαθεί η Ελλάδα: Τέταρτη στον παγκόσμιο δείκτη εξαθλίωσης

Σε περίοπτη θέση στη λίστα η Ελλάδα η οποία βρίσκεται τέταρτη πίσω από τη Βενεζουέλα, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Αν το 2016 ήταν η χρονιά των πολιτικών σοκ, φέτος το 2017, θα μπορούσε να είναι η χρονιά που θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον Misery Index που συντάσσει το Πρακτορείο Bloomberg, ο οποίος προκύπτει από τον συνδυασμό το 2017 του πληθωρισμού και της ανεργίας, για τρίτο έτος στη σειρά τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της Βενεζουέλας φέρνουν τη χώρα στο πιο άθλιο σημείο της κατάταξης, δίνοντάς της την πρώτη θέση.

Η λιγότερο δυστυχισμένη χώρα είναι και πάλι η Ταϊλάνδη - σε μεγάλο βαθμό λόγω του μοναδικού τρόπου υπολογισμού της απασχόλησης. Σε καλή θέση στη λίστα βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία και το Μεξικό.

Στροφή προς το χειρότερο

Ο δείκτης εξαθλίωσης του Bloomberg περιλαμβάνει 65 χώρες και υπολογίζεται από το άθροισμα των προβλέψεων για το ρυθμό μιας χώρας επί του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Η υψηλότερη βαθμολογία δείχνει μεγαλύτερη «δυστυχία».

Κοντά στο σκορ του σχεδόν 500 βρίσκεται μια χούφτα χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σε περίοπτη θέση στη λίστα και η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην 4η θέσηπίσω από τη Βενεζουέλα, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Αν και έχει δει μια σταθερή μείωση του ποσοστού ανεργίας από την οικονομική κρίση, o πληθωρισμός ανήλθε στο 1,8 τοις εκατό τον Ιανουάριο στην Πολωνία. Παρόμοιες αυξήσεις των τιμών σημειώθηκαν στη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Σλοβακία και έδωσαν μεγάλα άλματα στο Misery Index.

Η δυστυχία έχει επίσης βαθύνει στο Μεξικό, σύμφωνα με το δείκτη.

misery
mizeri1
katataxi2
a better

Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη, τόσο πιο άθλια η οικονομία.

movers

Σχετικές ειδήσεις