ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπάχαλο» με τη ΔΕΗ

«Μπάχαλο» με τη ΔΕΗ

«Σφάζονται» στο ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της ΔΕΗ.

Το ζήτημα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ διχάζει την κυβέρνηση, που αποφεύγει να πιάσει την «καυτή πατάτα» και μεταθέτει τις αποφάσεις για το μέλλον.

Μάλιστα φαίνεται ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΔΕΗ δεν έχει τις ίδιες απόψεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μάλιστα αυτό καταδείχτηκε και από τη συνάντηση με τους Θεσμούς.

Από την ελληνική δε πλευρά είχε «διαρρεύσει» ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας είχαν ζητήσει τη συμμετοχή του στη συνάντηση.

Υπουργείο και ΔΕΗ έχουν διαφορετική οπτική για το πώς θα πρέπει να υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για μείωση του ποσοστού συμμετοχή της ΔΕΗ στη λιανική σε επίπεδα κάτω από 49%.

Στη συνάντηση φέρεται να τέθηκε και το θέμα των μεγάλων οφειλών που έχει περίπου το 21% των πελατών της ΔΕΗ, παράγοντας ο οποίος είναι ανασχετικός για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, που επιθυμεί η τρόικα.

Χαρακτηριστικό των εσωτερικών προβλημάτων που προκαλεί στο κυβερνόν κόμμα το θέμα της ΔΕΗ είναι ότι το Μάϊο του 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης είχε δηλώσει προ της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου ότι «Θα κλάψω αν πουλήσω μια μετοχή της ΔΕΗ» αλλά κατέληξε ότι «είναι χίλιες φορές καλύτερο να πουλήσω μία μετοχή της ΔΕΗ ή δέκα μετοχές της ΔΕΗ, παρά να δίνω ολόκληρο σταθμό, από τους πιο σύγχρονους»!

Σχετικές ειδήσεις