ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγμάτευση - «θρίλερ»: Αγώνας δρόμου για να προλάβουν το Eurogroup

Διαπραγμάτευση - «θρίλερ»: Αγώνας δρόμου για να προλάβουν το Eurogroup

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίστηκαν και την Τετάρτη (8/3) οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών.

Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χίλτον μεταξύ του οικονομικού επιτελείου με επικεφαλής τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν εντατικές, ενώ το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλά ήδη για τεχνική συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στις 20 Μαρτίου.

Στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και θεσμών δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (8/3) ότι έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ ή αύριο.

Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν με αντικείμενο δημοσιονομικά και εργασιακά θέματα.

Όπως αναφέρει η τηλεόραση του ANT1, τόσο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όσο και οι εκπρόσωποι των δανειστών, πραγματοποιούν συνεχείς συνομιλίες με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ώστε να τους ενημερώνουν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που γίνεται βήμα βήμα με τα ανοικτά θέματα που έχει θέσει η κάθε πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου έχει ήδη ενημερώσει για τα σημεία και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε διάφορα θέματα, τον Πολ Τόμσεν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πάντως η αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς που μιλάει για κλείσιμο της συμφωνίας στις 20 Μαρτίου φαίνεται πως δεν είναι όμοια με αυτή από την πλευρά της Κομισιόν που σύμφωνα με πηγές κάνει λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως θέματα όπως το αφορολόγητο και οι συντάξεις δεν έχουν μπει ακόμα στο τραπέζι της συζήτησης με τις πηγές από την Κομισιόν να τονίζουν πως στις 20 Μαρτίου ενδεχομένως να υπάρξει μια τεχνική συμφωνία μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα ώστε οι δυο πλευρές να μην έρθουν σε ρήξη.

Σχετικές ειδήσεις