ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα «βόμβα» από Σόιμπλε για Grexit

Νέα «βόμβα» από Σόιμπλε για Grexit

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει πάντα αμετακίνητος από τη σκληρή γραμμή την οποία κρατά έναντι της Ελλάδας, «ξαναχτύπησε».

«Τιμωρητικός» όπως πάντα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε τη δημόσια διαφωνία του με στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που δήλωσε ότι το Βερολίνο πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.

Ο Γκάμπριελ, που είναι αντικαγκελάριος και κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - του μικρότερου εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, σημείωσε στο Twitter: «Στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό - δηλαδή να σηματοδοτήσουμε τη βούληση να πληρώσουμε περισσότερα».
Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην προοπτική χορήγησης περισσότερης βοήθειας στη χώρα, σημειώνει το Reuters.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θα μπορέσει να το πετύχει μόνο με μια πλήρως ανταγωνιστική οικονομία».

Σχολιάζοντας την άποψη περί παροχής περισσότερων χρημάτων, είπε ότι αυτός ακριβώς είναι ο λανθασμένος τρόπος.

«Για το σκοπό αυτό (σσ για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ η Ελλάδα), η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται χρόνος γι’ αυτό. Αλλά, όταν ο χρόνος χρησιμοποιείται για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, επειδή είναι άβολες, τότε αυτός είναι ο λανθασμένος τρόπος», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις