ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βήματα» προς τα πίσω στο Euroworking - Άγνωστο πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

«Βήματα» προς τα πίσω στο Euroworking - Άγνωστο πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Όχι πρόοδος, αλλά βήματα προς τα πίσω, σημειώθηκαν στο αποψινό Euroworking Group, καθώς η συνεδρίασηαποδείχθηκε άκαρπη χωρίς να βγει «λευκός» καπνός για τα ανοιχτά ζητήματα – Παραμένει το χάσμα, παρά την αισιοδοξία για τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου.

Η συνεδρίαση έληξε, με τις διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών να παραμένουν, χωρίς μάλιστα να προκύψει και συμφωνία για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Γιατί μπορεί το EWG να συνέστησε την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα γίνει αυτό.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των Θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία να γίνει περαιτέρω πρόοδος στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν ήδη ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση δεν παρατηρήθηκε σύγκλιση σε κανένα από τα ανοιχτά ζητήματα τα οποία παρέμειναν στάσιμα.
Από την άλλη πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το EuroWorking Group κινήθηκε προς την κατεύθυνση της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως σημείωσαν, οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις