ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή ήταν η πρόταση των δανειστών για το ελληνικό χρέος

Αυτή ήταν η πρόταση των δανειστών για το ελληνικό χρέος

Τι αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Eurogroup

Μετά από πολύωρες συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αξιωματούχων της ΕΚΤ αλλά και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ευρώπη, δεν βρέθηκε τελικά λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προέβλεπε μεταξύ άλλων πιθανή επέκταση της λήξης ορισμένων δανείων κατά 15 έτη.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήταν αρκετή για να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και ήταν αυτό που έβαλε τελικά φρένο στις συνομιλίες.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο συμπληρώνει ότι η διστακτικότητα του ΔΝΤ ήταν αυτό που οδήγησε στο να μην προχωρήσει η συμφωνία από την ελληνική πλευρά, δεδομένων των συνεπειών που θα είχε η μη συμμετοχή του Ταμείου στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και του σήματος που θα έστελνε στις αγορές.

Όπως σημειώνεται, το ΔΝΤ έκρινε ότι τα προσχέδια συμφωνίας (draft) που έπεσαν στο τραπέζι δεν είναι αρκετά σαφή, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε συγχρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις