ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - ΚΕΑ: Πότε θα πληρωθεί ο Οκτώβριος και πόσοι θα το λάβουν

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - ΚΕΑ: Πότε θα πληρωθεί ο Οκτώβριος και πόσοι θα το λάβουν

Με απόφασή της η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου «άναψε» το πράσινο φως για την πληρωμή για το μήνα Οκτώβρη των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, η πληρωμή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε 282.901 (διακόσιους ογδόντα δύο χιλιάδες εννιακόσιους έναν) δικαιούχους του προγράμματος και αφορά την πίστωση συνολικού ποσού ύψους 64.430.449,93€ (εξήντα τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες τετρακόσια σαράντα εννιά ευρώ και ενενήντα τρία λεπτά).

Η πληρωμή του ΚΕΑ αναμένεται να γίνει το διάστημα από 25 έως 31 Οκτώβρη στους δικαιούχους ενώ θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ research θα διεξάγουν πανελλαδική έρευνα, μέσω της χρήσης ερωτηματολογίου σε τυχαία επιλεγμένα νοικοκυριά, με σκοπό την αξιολόγηση του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Κ.Ε.Α.).

Η αξιολόγηση αφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή και στόχευση του Κ.Ε.Α., έχοντας σαν τελικό στόχο τόσο την βελτίωση του εν λόγω προγράμματος, όσο και του συστήματος κοινωνικής προστασίας στο σύνολό του.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Σχετικές ειδήσεις