ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Market Pass: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για αιτήσεις – Οι δικαιούχοι
EUROKINISSI.

Ποιους μήνες αφορά η καταβολή του επιδόματος.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναφορικά με το Market Pass. Στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, οπότε θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των δικαιούχων.

Από το Υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα για όλους όσοι δεν είχαν λάβει το επίδομα του Market Pass στον α’ γύρο την άνοιξη, ενώ, οι παλιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν κάποια αίτηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η καταβολή του επιδόματος, η οποία αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

Ωστόσο, μένει να αποφασισθεί από το οικονομικό επιτελείο αν αυτό θα γίνει σε δύο δόσεις, δηλαδή για Αύγουστο και Σεπτέμβριο και λίγο αργότερα για τον Οκτώβριο, είτε να καταβληθεί εφάπαξ το ποσό στους δικαιούχους και για τους τρεις μήνες.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια, δηλαδή για τον άγαμο έως 16.000€ εισόδημα και για τον έγγαμο μέχρι 24.000€ συν 5.000€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ, το ύψος της ακίνητης περιουσίας δε μπορεί να ξεπερνά τα 250.000€ για τον άγαμο και 400.000€ για τον έγγαμο.

Σχετικές ειδήσεις