ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς επιστροφή το Fuel pass - Έρχεται για τους επαγγελματίες

Προς επιστροφή το Fuel pass - Έρχεται για τους επαγγελματίες

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης δεν επιβεβαίωσε την παράταση του Fuel Pass 3, φουντώνουν τα σενάρια να διοθεί μόνο στους επαγγελματίες. Δηλαδή να παραταθεί μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα. 

Στο ενδεχόμενο ανασχεδιασμού του fuel pass φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση για τη στήριξη έναντι των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, φαίνεται πως θα παραταθεί μόνο για τους επαγγελματίες που πλήττονται από την άνοδο καυσίμων.

«Ό,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα. Τώρα κάνουμε ελέγχους και στα πρατήρια βενζίνης και έχουμε επιβάλει πρόστιμα», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός δίνοντας τέλος στις φήμες για παράταση του Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έχει δοθεί τρεις φορές.

Καύσιμα: «Ανηφόρα» για τη βενζίνη που φτάνει στα 2 ευρώ

Πρόσφατα ανοιχτό παράθυρο άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για να χορηγηθεί νέα στήριξη στους πολίτες - οδηγούς σε περίπτωση που αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας, μίλησε στον ΣΚΑΪ 100.3 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass».

Την ίδια ώρα, σε ανοδική τροχιά κινείται η τιμή της βενζίνης πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε απομακρυσμένες περιοχές και στη νησιωτική χώρα.

Η ζήτηση στην ελληνική αγορά αναμένεται να παραμείνει σε θετικό έδαφος το επόμενο διάστημα ενώ όσον αφορά στο μήνα Απρίλιο εκτιμάται ότι η έξοδος του Πάσχα θα ωθήσει ανοδικά τις καταναλώσεις των καυσίμων κίνησης ακόμη και με υψηλές τιμές.

Τι είναι το Fuel Pass

Υπενθυμίζεται ότι το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους των καυσίμων κίνησης.

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet / myaade). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Εφόσον επιλέξει ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στον οποίο ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.