ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαιόλαδο: Η τιμή του αναγκάζει τα σούπερ μάρκετ να βάζουν αντικλεπτικά στις φιάλες

Ελαιόλαδο: Η τιμή του αναγκάζει τα σούπερ μάρκετ να βάζουν αντικλεπτικά στις φιάλες

Ελαιόλαδο: Τιμές ρεκόρ καταγράφει το ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί από τα απανωτά κρούσματα κλοπών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της αύξησης στη τιμή του ελαιόλαδου.

Στα χωράφια, οι παραγωγοί μετά από κρούσματα πλιάτσικου στα ελαιόδεντρα έχουν βάλει φύλακες τις νύχτες να κάνουν περιπολίες στα χωράφια τους.

Συναγερμός όμως έχει σημάνει και στις γνωστές αλυσίδες, καθώς η υψηλή τιμή του ελαιολάδου έχει υποχρεώσει τα σούπερ μάρκετ να λάβουν τα μέτρα τους, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να διαπιστώνουν με έκπληξη υπάρχουν αντικλεπτικά στις φιάλες.

«Είναι περίεργο. Είναι μεν μεγάλο προϊόν είναι και ακριβό αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να το κλέψει», τόνισε καταναλωτής στο Mega.

«Και άλλες φορές είχε πέσει η παραγωγή, αλλά δεν είχαν φτάσει οι τιμές τόσο ψηλά», υπογράμμισε ένας ακόμα καταναλωτής.

Με το σταγονόμετρο οι φετινοί καρποί

Την ίδια ώρα λόγω της περιορισμένης σοδειάς, οι παραγωγοί φέτος μαζεύουν τους καρπούς της ελιάς με το σταγονόμετρο.

«Υπάρχει 80% μικρότερη παραγωγή και αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Την περίοδο της γονιμοποίησης της ελιάς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν και δεν έγινε η γονιμοποίηση σωστά. Οπότε έχουμε πολύ χαμηλή παραγωγή. Έχω γύρω στις 1.000 ρίζες ελιές αυτή τη στιγμή. Από 4 με 5 τόνους που έβγαζα ετησίως, φέτος ζήτημα να βγάλω 500 κιλά λάδι, το οποίο το πιο πολύ θα το χρησιμοποιήσουμε για οικογενειακή κατανάλωση. Δεν θα έχω να διαθέσω προς πώληση», δήλωσε ελαιοπαραγωγός.

Να σημειωθεί πως κατά 80% έχει πέσει φέτος η παραγωγή της ελιάς, με αποτέλεσμα η τιμή χονδρικής στο ελαιόλαδο να ξεκινάει από τα 10 ευρώ το λίτρο.

Σχετικές ειδήσεις