ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν 200 κιλά λάδι από ηλικιωμένο στη Στυλίδα - «Παιδεύτηκα να το μαζέψω μόνος μου, 80 χρονών»

Έκλεψαν 200 κιλά λάδι από ηλικιωμένο στη Στυλίδα - «Παιδεύτηκα να το μαζέψω μόνος μου, 80 χρονών»

Αγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι ενός 80χρονου στην Κουβέλα Στυλίδας και αφού έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι, πήγαν στην αποθήκη, από όπου έκλεψαν 200 κιλά ελαιόλαδο, την ώρα που εκείνος και η γυναίκα του απουσίαζαν

Μία απίστευτη διάρρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου σε σπίτι ενός ηλικιωμένου στη Φθιώτιδα.

Πιο αναλυτικά, άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του 80χρονου στην Κουβέλα Στυλίδας και αφού έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι, πήγαν στην αποθήκη, από όπου έκλεψαν 200 κιλά ελαιόλαδο, την ώρα που εκείνος και η γυναίκα του απουσίαζαν.

Μάλιστα σύμφωνα με το θύμα της διάρρηξης, οι κλέφτες φρόντισαν να μεταγγίσουν σε δικά τους δοχεία το λάδι με λάστιχο και κουβά.

Ο κ. Γιώργος Σφέτσας, ο ηλικιωμένος άνδρας που έγινε στόχος διαρρηκτών μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ασύλληπτη αυτή διάρρηξη.

«Την Πέμπτη το πρωί έφυγα να πάω στη Λαμία να πάρω κάτι πράγματα. Γυρίζω στη 1, μπαίνει η γυναίκα μου σπίτι, είχαμε αφήσει το ράδιο ανοιχτό, μου λέει είναι κλειστό το ράδιο. Βλέπει όλα ντουλάπια, συρτάρια αδειασμένα, πεταμένα κάτω. Εγώ πήγα στην αποθήκη να βγάλω τα παπούτσια, το λάδι χυμένο όλο κάτω. Δύο βαρέλια από 50 κιλά το καθένα και ένα ίνοξ με 100 κιλά μέσα, ενώ βρήκα και ένα λάστιχο κομμένο, δεν μπόρεσαν να το τραβήξουν και το άδειασαν όλο με ένα κουβά», περιγράφει.

Έσπασαν τη μάντρα από την πίσω πλευρά του σπιτιού και μέσα σε τρεις ώρες κατάφεραν να κλέψουν 200 κιλά λάδι. «Από πέρυσι το είχα μαζέψει μόνος μου παιδεύτηκα, 80 χρονών, πήρα την αστυνομία, ήρθαν είδαν λίγο και μου είπαν απλά έλα να κανεις μήνυση». λέει ο κ. Σφέτσας.

Η κατάσταση με το λάδι έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς η τιμή του στην αγορά όλο και αυξάνεται, ενώ πλέον οι παραγωγοί αναγκάζονται να λάβουν έκτακτα μέτρα βάζοντας ακόμα και microchip στις ελιές ή και GPS, την ώρα που η τιμή του ελαιόλαδου στα ράφια των σουπερμάρκετ έχει φτάσει τα 12 ευρώ το λίτρο.