ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σφάζονται» στις πολυκατοικίες για πετρέλαιο και κοινόχρηστα

«Σφάζονται» στις πολυκατοικίες για πετρέλαιο και κοινόχρηστα

Τα κοινόχρηστα και το πετρέλαιο φέρνουν «ομηρικούς» καβγάδες στις πολυκατοικίες

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στις πολυκατοικίες με φόντο το κόστος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο χειμώνας πλησιάζει, υδράργυρος υποχωρεί, και το θέμα της θέρμανσης σε ορισμένες πολυκατοικίες προκαλεί εντάσεις, αλλά και καυγάδες μεταξύ των ενοίκων και των ιδιοκτητών. Παράλληλα, οι διαφωνίες για το πετρέλαιο θέρμανσης πλαισιώνονται από τις καταγγελίες για απλήρωτα κοινόχρηστα.

Συνελεύσεις με διαφωνίες και εντάσεις

Διαχειρίστρια πολυκατοικίας σε περιοχή της Πάτρας αναφέρει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να διαφωνούν μεταξύ τους, επιμένοντας να περάσει το δικό τους.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε σε μια από τις διαδοχικές γενικές συνελεύσεις των τελευταίων ημερών, για να καταγράψει τις αντιδράσεις.

Μετά τις συστάσεις, οι ένοικοι διαμερισμάτων που δέχτηκαν να μιλήσουν παρουσία της κάμερας, αρχίζουν να αναπτύσσουν τις απόψεις τους. «Καλό είναι πάντως να βάλουμε πετρέλαιο. Όλοι μας. Να συμφωνήσουμε, και να βάλουμε για να έχουμε όποτε το χρειαστούμε για να το χρησιμοποιήσουμε» λέει ένας ένοικος, για να πάρει την απάντηση πως «είναι ακριβό πλέον το πετρέλαιο και εγώ δεν θα συμμετάσχω».

Όλο και λιγότερες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Οι υπεύθυνοι των εταιριών στην Πάτρα, διαπιστώνουν από την πλευρά τους πως κάθε χρόνο γίνονται όλο και λιγότερες παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η ακρίβεια που σαρώνει τα περισσότερα νοικοκυριά, φέρνει περικοπές και αναγκάζει όλο και περισσότερους να αλλάξουν προγραμματισμό.

Όπως λέει υπεύθυνος εταιρείας στην εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία» έχουν στα χέρια τους, αυτό το χρέος ιδιοκτήτη, που πλέον πλησιάζει τα 1.500 ευρώ. Με τον ίδιο κάθε μήνα να ζητάει λίγη ακόμα υπομονή.

Πάντως παρά την παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας, δεν υπήρξε συμφωνία ούτε σε αυτή τη γενική συνέλευση...