ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ΦΕΚ η απόφαση για τη χορήγηση ενίσχυσης de minimis στους αλιείς -Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε ΦΕΚ η απόφαση για τη χορήγηση ενίσχυσης de minimis στους αλιείς -Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) προς τους αλιείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel .

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που αφορά στην χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι επλήγησαν από την θεομηνία Daniel.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η κυβέρνηση κινείται με αποφασιστικότητα και απόλυτη συνέπεια απέναντι στους πληγέντες της Θεσσαλίας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της και καλύπτοντας ζημιές που έχουν υποστεί και εισόδημα που έχουν απωλέσει, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζει το πρόγραμμα αναγέννησης της Θεσσαλίας, δίνοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα».

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων μόνο για την νήσο Σκιάθο και Λάρισας, κάτοχοι επαγγελματικών σκαφών παράκτιας αλιείας, είτε κάτοχοι σκαφών μέσης αλιείας εφοδιασμένων με το αλιευτικό εργαλείο γρι γρι, είτε κάτοχοι επαγγελματικών σκαφών αλιείας εσωτερικών υδάτων, με την αλιευτική τους άδεια σε ισχύ για το έτος 2023.

Από την εν λόγω ενίσχυση εξαιρούνται οι κάτοχοι σκαφών μέσης αλιείας εφοδιασμένων με το αλιευτικό εργαλείο «τράτα βυθού» (μηχανότρατα).

Η δημόσια δαπάνη που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης για το έτος 2023 ανέρχεται σε 1.489.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συμπληρωματική απόφαση που θα αφορά τους αλιείς της Βόρειας Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Δείτε στη φόρμα του newsbomb.gr που ακολουθεί, το ΦΕΚ.