ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποδείξει την αποφασιστικότητα με αποκρατικοποιήσεις

Bloomberg: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποδείξει την αποφασιστικότητα με αποκρατικοποιήσεις

Για το επόμενο έτος οι πιστωτές της Ελλάδας τοποθετούν τον στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 3,5 δις. ευρώ.

Καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να εξασφαλίσει την εκταμίευση της πρώτης δόσης του τρίτου μνημονίου, η επανεκκίνηση του παγωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πιστωτών της μετά από μήνες συγκρούσεων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Ελλάδα στοχεύει στην παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ έως το τέλος του έτους, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει κατ επανάληψη υποαποδώσει σε όλα τα μνημόνια. Για το επόμενο έτος οι πιστωτές της Ελλάδας τοποθετούν τον στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 3,5 δις. ευρώ.

«Η προθυμία της κυβέρνησης να συνεχίσει τις αποκρατικοποιήσεις θα σηματοδοτήσει την αξιοπιστία και την ικανότητά της να αναλάβει την ιδιοκτησία του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», σχολίασε ο Θεόδωρος Σταματίου, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank Ergasias, ενώ πρόσθεσε «Το τρέχον πακέτο αποκρατικοποιήσεων θα στείλει το μήνυμα στους ξένους επενδυτές πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δουλέψει με τις διεθνείς αγορές».

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποφανθούν αυτή την εβδομάδα εάν η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 2 δις. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις