ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018 υποβάλλονται από χτες (15/2) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα.

Με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018. Η πρώτη (Κ.Ο.Τ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δεύτερη κατηγορία (Κ.Ο.Τ Β) περιλαμβάνει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, για τους οποίους η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Αυτός είναι ο υπερτυχερός που κέρδισε τα 5.600.000 ευρώ!

Ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι την έγκριση μιας αίτησης για το ΚΟΤ του 2018

Η όλη διαδικασία έχει ως κεντρικό σημείο επεξεργασίας των δεδομένων την ΗΔΙΚΑ, που έχει αναλάβει τη μηχανογραφική υποστήριξη αυτής της διαδικασίας, όπως και να δημιουργήσει την πλατφόρμα στην οποία μπαίνουν οι πολίτες και κάνουν τις αιτήσεις τους.

Το προσωπικό της διενεργεί και τους ελέγχους, όπου χρειάζεται να γίνουν, και βεβαιώνει πως το νούμερο της παροχής είναι το σωστό και συμπίπτει με το άτομο που το δηλώνει. Παράλληλα, όπου χρειάζεται, ελέγχονται τα εισοδηματικά κριτήρια ή άλλα κριτήρια.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση

Σχετικές ειδήσεις