ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Scope Ratings: Ενισχύονται οι πιστωτικές προοπτικές Ελλάδας

Scope Ratings: Ενισχύονται οι πιστωτικές προοπτικές Ελλάδας

Ο οίκος αξιολόγησης, Scope Ratings, αναφέρει ότι η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής, η διαρθρωτική δημοσιονομική βελτίωση, η αυξανόμενη οικονομική ανθεκτικότητα, ένα πιο προβλέψιμο πολιτικό περιβάλλον καθώς και η προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, ενισχύουν τις πιστωτικές προοπτικές της χώρας, μεταδιδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι κίνδυνοι αναχρηματοδότησης είναι πλέον πιο διαχειρίσιμοι, αντανακλώντας την ανάγκη χρηματοδότησης στο 20% περίπου του χρέους στα τέλη του 2017 για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Jakob Suwalski, επικεφαλής αναλυτής του οίκου Scope Ratings για την Ελλάδα.

Οι βελτιούμενες προοπτικές για την Ελλάδα πηγάζουν επίσης από την προοπτική για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μόλις η Ελλάδα εγκαταλείψει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

«Τα περαιτέρω ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, -όπως δείχνουν οι επίσημοι πιστωτές-, θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους», υποστηρίζει ο Jakob Suwalski.

Σχετικές ειδήσεις