ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδεχομένως η χειρότερη εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ενδεχομένως η χειρότερη εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικά στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η άνοδος των μεταλλευτικών μετοχών χάρη στην αύξηση των τιμών των μετάλλων πρόσφερε στήριξη στην αγορά, αν και κάποιοι από τους βασικούς δείκτες αναμένονται να καταγράψουν τη χειρότερη τους εβδομάδα εδώ και περίπου πέντε μήνες.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,05%. Ωστόσο, από τις αρχές της εβδομάδας έχει υποχωρήσει κατά 3% και αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε εβδομαδιαία βάση από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ζήτηση υπήρχε για τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών, με τον δείκτη πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources να ενισχύεται κατά 1,1%, μετά την αύξηση των τιμών των βασικών βιομηχανικών μετάλλων. Οι μετοχές των Rio Tinto, Anglo American και Glencore σημείωσαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 1,1% και 2,2%.

Στον αντίποδα, πτώση κατά 4,2% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της Air France-KLM μετά την ανακοίνωση για μείωση κατά 2,1% της κίνησης τον Ιούνιο.