Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Λάθος δομημένο το οικοδόμημα της δημοσιογραφίας

Λάθος δομημένο το οικοδόμημα της δημοσιογραφίας
Είναι δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η διαφορά είναι πλέον αισθητή σε βάρος της ποιότητας.

Δυστυχώς, το οικοδόμημα της δημοσιογραφίας ήταν στηριγμένο πάνω σε μια «φούσκα». Αποδείχθηκε ουσιαστικά ότι ήταν λάθος δομημένο.

Η μείωση του μπάτζετ μιας δουλειάς έχει ως άμεση συνέπεια την μείωση τόσο των αποστολών όσο και εν γένει της ενημέρωσης. Φέτος στο ALTER είχαμε πραγματικά μια «άγρια» χρονιά καθώς μείναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πληρωνόμαστε. Οι λάθος χειρισμοί σε συνδυασμό με τα ανεξέλεγκτα δάνεια που έδιναν οι τράπεζες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Στο δια ταύτα, η οικονομική κρίση μας βρήκε όλους μετέωρους.

Ωστόσο, δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ. Θεωρώ ότι το ALTER μπορεί με πολύ δουλειά να βρει και πάλι τον δρόμο που του αξίζει. Οι παρουσιαστές από την πλευρά τους μπορούν με την μείωση των οικονομικών τους αποδοχών να συνεισφέρουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στο κανάλι αισιοδοξούμε ότι το ALTER θα καταφέρει τελικά να υπαχθεί στο άρθρο 99 για το καλό όλων των εργαζομένων που ζουν μέσα από αυτό. Όποιος μπορεί και έχει την διάθεση να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος.

Αγγελική Νικολούλη, Δημοσιογράφος