ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς εφοπλιστές: Τέλος στην ασυλία σας!

Τσίπρας προς εφοπλιστές: Τέλος στην ασυλία σας!

Τον «τάπωσε» τον Β. Βενιζέλο, ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή. Ο υπό παραπομπή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προσάψει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «κρυφές συναντήσεις» με το ελληνικό εφοπλιστικό λόμπι.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ευθέως ότι καθόλου κρυφή, αλλά απόλυτα επίσημη, με ανακοίνωσή της εκ των προτέρων και με δημοσιοποίηση των όσων συζητήθηκαν, ήταν η συνάντηση με τους εφοπλιστές. Μάλιστα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των επαφών, τονίζοντας ότι τους διεμήνυσε πως επιτέλους πρέπει και οι εφοπλιστές να σηκώσουν τα βάρη της χώρας που τους αναλογούν. Ιδιαίτερα τώρα, που ο ελληνικός λαός στενάζει, πρέπει και οι εφοπλιστές να φορολογηθούν ανάλογα με τα -τεράστια- κέρδη τους.

Ο κ. Τσίπρας τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια κυβέρνησή του θα βάλει τέλος στις ημέρες της φορολογικής τους ασυλίας και ότι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν -υπό τη χυδαία απειλή ότι θα αποσύρουν τα καράβια τους από την ελληνική σημαία- θα αποτελέσουν παρελθόν.

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, την ώρα που παρακολουθεί όλος ο ελληνικός λαός, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προκλητική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης, που μόλις πριν από λίγα 24ωρα απέσυρε το φόρο πολυτελείας για τα σκάφη από το φορολογικό νομοσχέδιο...