ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Τεράστια η προσφορά του ΠΑΜΕ

Κουτσούμπας: Τεράστια η προσφορά του ΠΑΜΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε σήμερα την έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την ίδρυσή του, στις 3 Απριλίου 1999.

Αμέσως μετά δήλωσε ότι «με αφορμή αυτήν τη θαυμάσια έκθεση του ΠΑΜΕ μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, δεν μπορεί κανείς παρά να αναλογιστεί όλα αυτά τα 15 χρόνια τεράστιας προσφοράς και πρωτοπόρας δράσης του ΠΑΜΕ στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, για να μένει αναμμένη η φλόγα της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής μέσα στους χώρους δουλειάς, σε αυτά τα σημερινά κάτεργα που με αφορμή και την οικονομική κρίση υπάρχει ανασφάλεια και τρομοκρατία».

«Δεν μπορεί κανείς να μην αναλογιστεί την τεράστια προσφορά για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση, για ταξική αλληλεγγύη, για ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για ανάπτυξη της ταξικής πάλης με ενότητα της τάξης, με πλατιά κοινωνική λαϊκή συμμαχία, όπου αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, θα αναπτύξουν την ταξική πάλη για να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος για τον λαό μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες όπου καλλιεργούνται νέες ψεύτικες προσδοκίες, πότε με αφορμή την έξοδο στις αγορές, πότε με το πρωτογενές πλεόνασμα, πότε με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκαμψη, καθώς και νέες αυταπάτες ότι μπορεί εντός των τειχών της ΕΕ, ότι μπορεί με αλώβητη την εξουσία των μονοπωλίων να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις, να αναδειχθεί ο ρόλος του ΠΑΜΕ και η πρωτοπόρα δράση της εργατικής τάξης μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και σε ενίσχυση του ΚΚΕ τόσο στις ερχόμενες εκλογές, αλλά και μετά από αυτές «στους νέους αγώνες και στις νέες δύσκολες καταστάσεις που έρχονται και οι οποίες πρέπει να βρουν την εργατική τάξη και το κίνημα σε ετοιμότητα».

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βασίλης Πετρόπουλος, δήλωσε ότι «κλείνουν 15 χρόνια δράσης, αγώνα, προσπάθειας, οργάνωσης της εργατικής τάξης, ανασύνταξης των δυνάμεών της, επίθεσης στην επίθεση που δεχόμαστε».

Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε κι αυτός από την πλευρά του όλους τους εργαζόμενους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, «να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης και προοπτικής για την επίθεση που φαίνεται να συνεχίζεται αμείλικτα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα».