ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τελειωμένος» για το Μαξίμου ο Βρούτσης

«Τελειωμένος» για το Μαξίμου ο Βρούτσης

Στο στόχαστρο του Μαξίμου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, ο οποίος έχει συγκεντρώσει όλα τα βέλη εναντίον του μετά την δημόσια αντιπαράθεσή του με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Εργασίας θα είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν ο πρωθυπουργός είχε προκρίνει μίνι ανασχηματισμό κατά την αντικατάσταση του Δ. Αβραμόπουλου πριν από δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου και ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στην γενική γραμματέα του υπουργείου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άννα Στρατινάκη, αμφισβητώντας επανειλημμένα στις κατά καιρούς συσκέψεις τις ικανότητες του Γ.Βρούτση, «χρεώνει» στον υπουργό Εργασίας όχι μόνο τη διαρροή των επισήμων εγγράφων με την τρόϊκα για το Ασφαλιστικό, που δημοσιοποιήθηκαν στην Αυγή, εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τους λάθους επικοινωνιακούς χειρισμούς από την πλευρά του υπουργού, ο οποίος ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αντικρούσει την εγκυρότητα του δημοσιεύματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο θέμα αναγκάστηκε να αναφερθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη λέγοντας πως «φυσικά και ανταλλάσσονται έγγραφα με την τρόϊκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και συμφωνία». Είχε προηγηθεί εντελώς άστοχη παρέμβαση του Γ. Βρούτση στην εκπομπή του Γ. Αυτιά (ΣΚΑΙ) με τον υπουργό Εργασίας να επιβεβαιώνει το (τελικό) σχέδιο για το Ασφαλιστικό λέγοντας πως «δεν είναι δημοσιογραφική επιτυχία η δημοσιοποίηση κρατικών εγγράφων»!

Τα πράγματα για τον υπουργό έγιναν ακόμα χειρότερα δύο ημέρες αργότερα, όταν ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος μιλώντας στην ημερίδα του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου υποστήριξε ευθέως ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη πρέπει να είναι ανάλογη των ενσήμων του ασφαλισμένου, ενώ άνοιξε ακόμα περισσότερο το καυτό θέμα του Ασφαλιστικού καταθέτοντας πρόταση για μετατροπή των κύριων ταμείων ασφάλισης των επιστημόνων (Δικηγόρων, Μηχνανικών κ.α) σε επαγγελματικά!

Ζήτησε την παραίτηση Σπυρόπουλου

Την επομένη ο Γ. Βρούτσης αναγκάστηκε με δηλώσεις του να «αδειάσει» τον Ροβ. Σπυρόπουλο, λέγοντας πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ και ζήτησε όχι μόνο την κάλυψη του Μαξίμου, αλλά εισηγήθηκε και την παραίτηση του διοικητή του ΙΚΑ!

Ωστόσο το Μαξίμου χρέωσε στον υπουργό Εργασίας και αυτό το επικοινωνιακό «αλαλούμ» και την σύγχυση που προκλήθηκε. Το μήνυμα ήταν ακόμα πιο ηχηρό όταν την επομένη ο διοικητής του ΙΚΑ υποστήριξε δημόσια πως για το θέμα της περίθαλψης «μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον Γ. Βρούτση»!

Ακολούθησε, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών με τον Ροβ. Σπυρόπουλο να λέει στον υπουργό ... «δεν γίνεται να βλέπεις να οδηγούνται τα πράγματα αρνητικά και εσύ να σιωπάς... Εγώ δεν μπορώ». Πάντως ο διοικητής του ΙΚΑ έλεγε μετά απ'όλα αυτά πως «ούτε πρόκειται να αλλάξω απόψεις, ούτε να εγκαταλείψω τη θέση μου, άλλωστε η θητεία μου ανανεώθηκε πριν από 15 μήνες και αυτή η ανανέωση είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων»...

Σχετικές ειδήσεις