ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βίος και το... βιoς του Γιάννη Ανδριανού

Ο βίος και το... βιoς του Γιάννη Ανδριανού

Το «φτωχό αγροτόπαιδο» από την Αργολίδα, οι απίθανες αγορές εκτάσεων έναντι... εξευτελιστικών ποσών και η τεράστια ακίνητη περιουσία του

O Γιάννης Ανδριανός, επί σειρά ετών «κορυφαίο» στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με άριστες... διασυνδέσεις εντός και εκτός Μαξίμου και επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και επί Αντώνη Σαμαρά, διακρίνεται για ορισμένα, «σπάνια» για Έλληνα πολιτικό, χαρίσματα.

Χαρίσματα που τον κάνουν να... ξεχωρίζει και να προκαλεί, τουλάχιστον, το δημόσιο αίσθημα, καθώς ο βίος και η πολιτεία του, κατά το παρελθόν και όχι μόνο, δίνουν αφορμές για σχόλια και «τροφή» για την άσκηση ενός εξονυχιστικού ελέγχου, για θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο απόκτησης μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, φέρνει στο φως δεκάδες δημοσιεύματα με άκρως αποκαλυπτικό περιεχόμενο, για τη μοναδική ικανότητα που φέρεται να έχει ο κ. Ανδριανός, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, στη διαπραγμάτευση για την απόκτηση οικοπέδων και ακινήτων έναντι τιμών... εξευτελιστικών. Σε βαθμό τέτοιο, μάλιστα, που το Εθνος, τον χαρακτήρισε το Σεπτέμβριο του 2010 ως «μεγαλο-τσιφλικά της Επιδαύρου»...

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνους» «γκρεμίστηκε» στα μάτια των συγχωριανών του Γιάννη Ανδριανού, η εικόνα που με... κόπο είχε χτίσει απέναντί τους, ως ένας πολιτικός που προερχόταν από εξαιρετικά φτωχή οικογένεια και που ο ίδιος -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- διαμαρτυρόταν πως τα έφερνε δύσκολα πέρα...

Η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του, με 58 ακίνητα και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις, έκανε τους συντοπίτες του να απορούν και να αποδίδουν αυτή την εξέλιξη σε κάποιο... λαχείο που μάλλον έπρεπε να είχε κερδίσει ο νυν υπουργός αθλητισμού. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, πως μια ακίνητη περιουσία 166 στρεμμάτων εκτάσεων δεν τη δημιουργείς από τη μια ημέρα στην άλλη. Εξ αυτών, τα 53, 4 στρέμματα φέρεται να τα έχει κληρονομήσει, τα 37,5 να ανήκουν στη σύζυγό του και τα υπόλοιπα 75,3 να τα έχει αποκτήσει μέσω αγορών.

Σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» παρουσιάστηκαν ορισμένες περιπτώσεις αγορών εκτάσεων σε εξαιρετικά ευνοϊκές τιμές.

«Για τις επενδύσεις του σε γη και ακίνητα, ο κ. Ανδριανός χρησιμοποίησε εισοδήματα προηγούμενων ετών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατέφυγε στον δανεισμό. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει τους συγχωριανούς του είναι η ικανότητά του να «χτυπάει» καλά κομμάτια σε ευνοϊκές τιμές. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η αγορά ενός κτήματος στην Επίδαυρο το 2002, από τον συγχωριανό του, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Β. Πρόκειται για αγρόκτημα 3,3 στρεμμάτων στη θέση «Μπρίνια», το οποίο πωλήθηκε στον κ. Ανδριανό έναντι 2.856 ευρώ, τιμή «συμβολική», όπως τη χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες το real estate της περιοχής, αφού το τετ. μέτρο κοστολογήθηκε κάτω του ενός ευρώ!».

Αυτά αναγράφονταν στο «Εθνος» τον Οκτώβριο του 2011, συμπληρώνοντας ότι το «ταλέντο» του Γιάννη Ανδριανού στις αγορές κτημάτων θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες του Real Estate.

Tο πώς ένα κατά... δήλωσή του προς τους συγχωριανούς του και όχι μόνο, «φτωχό αγροτόπαιδο» από την Αργολίδα, κατόρθωσε -διότι περί απίστευτου κατορθώματος πρόκειται- να αποκτήσει μια τέτοια ακίνητη περιουσία, από τη στιγμή που εντάχθηκε (δουλεύοντας αρχικά ως γραφείο Τύπου της ΝΔ) και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, αποτελεί το αντικείμενο της νέας μεγάλης έρευνας του Newsbomb.gr.

Έρχονται αποκαλύψεις που θα συζητηθούν...

Σχετικές ειδήσεις