ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Σαμαρά και κυβέρνηση ειδικού σκοπού ζητά η τρόικα

Παραίτηση Σαμαρά και κυβέρνηση ειδικού σκοπού ζητά η τρόικα

Οι δανειστές πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εκλέξει ΠτΔ και στη συνέχεια θα υπογράψει τη νέα συμφωνία και τα νέα μέτρα.

Ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις επιχειρούν οι δανειστές. Παρέμβαση που θυμίζει άλλες εποχές από το μακρινό παρελθόν. Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αποσυρθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού, όπως ακριβώς έκαναν και με τον Παπανδρέου, προκειμένου να δρομολογήσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις.

Τόσο το Βερολίνο, όσο και το ΔΝΤ, βλέπουν ότι με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το «πάνω χέρι» στις εξελίξεις και με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορούν να κρατούν τη χώρα δέσμια υποχρεώσεων.

Δυστυχώς το Newsbomb.gr επιβεβαιώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο. Εδώ και μήνες έχουμε γράψει σε αναλυτικά ρεπορτάζ ότι η τρόικα πιέζει την ελληνική πλευρά να «παραδώσει» τη διακυβέρνηση σε ένα άλλο σχήμα με τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Η εντολή που πήρε ο Γκίκας Χαρδούβελης τόσο στο Παρίσι Ι, όσο και στο Παρίσι ΙΙ, όπως έχουμε αποκαλύψει ήταν σαφής:
«Αν δεν μπορείτε να περάσετε τη νέα συμφωνία και τα νέα μέτρα, πηγαίνετε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Αυτό άλλωστε ήταν το σχέδιο που μετέφεραν στον Σαμαρά όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και το ΔΝΤ.

Σαμαράς και Βενιζέλος αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται μια τέτοια εξέλιξη, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί ως «αιτία πολέμου» από μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου».

Παρόλα αυτά οι κινήσεις του πρωθυπουργού όλο αυτό το διάστημα έχουν δυσαρεστήσει τους δανειστές. Ακόμα και η επιλογή του Σταύρου Δήμα δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε μια συντριπτική ήττα και σε πρόωρες εκλογές όπου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα υποστούν συντριβή.

Η γερμανίδα καγκελάριος και οι πιστωτές δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο δεν θέλουν ούτε να φανταστούν ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός αφού η τελευταία εντολή των δανειστών και του ΔΝΤ προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού!

Το σχέδιο των δανειστών είναι η παραίτηση να γίνει λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία. Μια τέτοια εξέλιξη, ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα, αφού στη συνέχεια πρέπει να συσταθεί νέα κυβέρνηση η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο που έχουν χαράξει η τρόικα και το ΔΝΤ.

Το σενάριο, αν και ακούγεται υπερβολικό, είναι πέρα για πέρα αληθές ως προς τη σύλληψή του, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος που το αποκάλυψε ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή του δήλωση-παρέμβαση.

Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι την πρόταση αυτή την διακινεί εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα μια μερίδα του οικονομικο – εκδοτικού κατεστημένου της χώρας, αλλά και οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και φαίνεται να μπαίνουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές...

Σχετικές ειδήσεις