ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Παπανδρέου στην... Αλλαγή;

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Παπανδρέου στην... Αλλαγή;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πετά τον «μουτζούρη» της διάσπασης στον ΓΑΠ- Αυτός ετοιμάζει το νέο κόμμα…Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και ποια γνωστά ονόματα θα βρεθούν δίπλα στον Παπανδρέου

Τον εμφανέστατο φόβο του για το τι μέλλει γενέσθαι από την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο έβγαλε ο Βενιζέλος με την οξεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΓΑΠ μέσω… «άτυπης ενημέρωσης» από τη Χαρ. Τρικούπη.

Με την «ενημέρωση» αυτή, αφενός -εμμέσως πλην σαφώς - εγκαλεί τον ΓΑΠ ότι νοιάζεται μόνο για καρέκλες, όταν επισημαίνει ότι είναι πρόθυμος να τον τοποθετήσει ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε όποια εκλογική περιφέρεια αυτός επιθυμεί και αφετέρου του «προσφέρει» το συνέδριο που έχει ζητήσει.
Εδώ βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι η παραπάνω πρόταση του Βενιζέλου πλέον δεν εχει καμία ουσιαστική σημασία και δεν έχει σχέση με το αίτημα του ΓΑΠ, αφού αυτός απαιτεί τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές.

Στην ουσία και για τις επόμενες μέρες θα παρακολουθούμε μια μάχη χαρακωμάτων μεταξύ του Βενιζέλου και του Γιώργου.

Ο μεν Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πετάξει τον «μουτζούρη» της διάσπασης στον ΓΑΠ, ο δε Παπανδρέου πραγματοποιεί πυρετώδεις συσκέψεις με συνεργάτες του για την ίδρυση του νέου κόμματος, που αναμένεται να εξαγγείλει τη Δευτέρα το βράδυ (29 Δεκεμβριου 2014) ή την Τρίτη το πρωί, εφόσον δεν εκλεγεί τη Δευτέρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και αναμένεται να απαντήσει στις νέες επιθέσεις του διαδόχου του, οπότε θα οδηγηθούν σε αλληλοκατηγορίες και σε ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ τους πόλωση…

"είναι ειλημμένη η απόφαση για να πάει σε νέο κόμμα"

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Β. Βενιζέλος πήρε πρόσφατα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είχε παραγγείλει σε γνωστή εταιρεία, σύμφωνα με τα οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο Γιώργος προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος!

Το γεγονός αυτό ερμηνεύει τη μεγάλη πρεμούρα του, να κάνει σχεδόν καθημερινά «επιθέσεις ενότητας» στο ΓΑΠ, συνδυαζόμενες ωστόσο με πολιτικές επιθέσεις, ώστε να απαξιώσει a priori τις κινήσεις του.

Απ’ τη μεριά του επιτελείου του Γιώργου επιμένουν, ότι«είναι ειλημμένη η απόφαση για να πάει σε νέο κόμμα».

Και προσθέτουν, ότι αναμένουν συνεχείς επιθέσεις απ’ τα ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν τον Βενιζέλο, «τα ίδια που το 2007 πήραν το μέρος του και μάλιστα με προκλητικό τρόπο», όπως υπογραμμίζουν φωτογραφίζοντας γνωστά συγκροτήματα…

Μάλιστα σε αυτο το πλαίσιο εντάσσουν το ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού που έκανε λόγο για διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του επιτελείου του ΓΑΠ, ακόμα και για διαφωνίες των αδελφών του, του Νίκου και του Αντρίκου, όπως και άλλων συνεργατών του (π.χ. Αθανασάκης, Γερουλάνος) και το χαρακτηρίζουν «στημένο και προβοκατόρικο».

Σε ό,τι αφορά στο όνομα του νέου κόμματος, μας έλεγαν ότι «ακόμα δεν έχει κλείσει, μελετάμε 2-3 εναλλακτικά ονόματα».

Θεωρείται βέβαιο, ότι τον Γιώργο θα ακολουθήσουν στο εγχείρημά του, εφόσον τελικά προχωρήσει, οι νυν βουλευτές Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Τριαντάφυλλος.

Επίσης οι Μιχ. Καρχιμάκης, Σ. Ξυνίδης, Γ. Πεταλωτής, Φ. Πετσάλνικος, Γ. Ελενόπουλος, Γ. Παναγιωτακόπουλος, ακόμα κι ο Δημ. Ρέππας και πολλοί πρώην βουλευτές.

Μάλιστα συνεργάτης του ΓΑΠ μάς έλεγε, ότι δεν αποκλείεται τελικά να ενταχτεί στο εγχείρημά του ακόμα κι ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, του οποίου οι σχέσεις με τον Βενιζέλο βρίσκονται σε μηδενικό σημείο…

Ενώ δεν απέκλειαν και τον Μ. Ανδρουλάκη…

Κατά τις πληροφορίες απ’ το επιτελείο του ΓΑΠ, ήδη ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια, όπως και η προγραμματική διακήρυξη του νέου κόμματος.
Στενός συνεργάτης του ισχυρίζεται ότι αν τελικά προχωρήσουν και πάρουν μέρος και στις εκλογές, τότε «θα πάρουμε γύρω στο 5%»!

Πάντως οι πιέσεις και οι «επιθέσεις ενότητας» προκειμένου να μην προχωρήσει, θα συνεχιστούν με ένταση μάλιστα μέχρι τη Δευτέρα…

Σχετικές ειδήσεις