ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπαδημούλη - Λάμπερτς στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Παπαδημούλη - Λάμπερτς στις Βρυξέλλες

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Φίλιπ Λάμπερτς, Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων.

Ο Δ.Παπαδημούλης ενημέρωσε τον κ.Λάμπερτς για το πρόγραμμα, τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Φίλιπ Λάμπερτς ευχαρίστησε τον Δ.Παπαδημούλη για την ενημέρωση και συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές. Σημείωσε πως αυτή η νίκη δίνει σημαντική ώθηση στην αναγκαία στροφή από την μονομερή λιτότητα προς μια βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και τόνισε:

«Η νίκη ανήκει αναμφισβήτητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ σημαντική την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης για το περιβάλλον από τον "Πράσινο" Γιάννη Τσιρώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως στροφή προς μια βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη και αυτό απαιτεί να δοθεί μια λύση, κοινά αποδεκτή στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Σχετικές ειδήσεις