ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE οι δηλώσεις Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ

LIVE οι δηλώσεις Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ

Επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντάται αυτή την ώρα με τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Συνολικά 22 τηλοπτικά κανάλια από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, πάνω από 50 φωτορεπόρτερς και 100 δημοσιογράφοι Έλληνες και ξένοι περιμένου με αγωνία τις δηλώσεις.

Βαρουφάκης:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα στο υπουργείο μας, ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον πρόεδρο του Eurogrioup. Ξεκινήσαμε μια πρώτη διαδικασίας γνωριμίας μεταξύ μας είμαι σίγουρος θα αποτελέσει τη βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία, ακριβώς έτσι όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας το συμφέρον της ευρωζώνης και της E.E.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήσαμε μια σειρά από ζητήματα όσον αφορά τις διαδικασίες ευρωζώνης με ιδιαίτερη έμφασης στο μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία εντός της ευρωzώνης, για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει σε κοινό τόπο ευημερίας για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Aπό τη δική μου μεριά αναφέρθηκα εκτενώς για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα πολιτικής οικονομικής, στην αποφασιστικότητα, σκοπεύουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για την προσοδοφορία που βασανίζει πολλές δεκαετίες τη χώρα αυτή, μεταρρυθμίσεις βαθιές χωρίς φόβο και πάθος να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτής της χώρα.

Και στην εγγύηση που πρέπει η χώρα μας να προσφέρει αρχικά στον ελληνικό λαό και σε δεύτερο στην ε.ε. με ένα μικρό πονασμα στο διηνεκές. Συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα πορευτούν τους επόμενους μήνες και τέλος του κατέστησα σαφές ότι κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια είναι η αυτοτοφοδοτούμενη κρίση ενός μη βιώσιμο χρέος».

ΔΕΙΤΕ LIVE