ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα με Σουλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι

Επικοινωνία Τσίπρα με Σουλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της δήλωσης του Γ. Βαρουφάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το σαθρό οικοδόμημα της τρόικας και δεν συνομιλεί μαζί της.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που αποκόμισε η ελληνική πλευρά είναι ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Ολλανδό ομόλογό του.

Πρώτος κάλεσε τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του γεύματος στο Στρασβούργο στο οποίο εκτός του ιδίου παραβρέθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και ο κ. Ολάντ επιθυμούν τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και της επίτευξης συμφωνίας.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι μετά την ένταση αυτή δεν θα ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Τελευταία ήταν η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι θα εργαστεί για μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Σύμφωνα με το Reuters το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Ντράγκι έγινε για να τον διαβεβαιώσει ότι η Αθήνα αναζητά την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Σχετικές ειδήσεις