ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα γίνω Σαμαράς!

Τσίπρας: Δεν θα γίνω Σαμαράς!

Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας όπως ομολογούν όλοι οι συνομιλητές του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αν και δεν επιδιώκει τη ρήξη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., δηλώνει αποφασισμένος να μην δεχθεί σε καμία περίπτωση τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας που έχει συντρίψει τον κοινωνικό ιστό και διαμηνύει πως σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη με το «καταστροφικό» δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» - ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Την κρισιμότητα των στιγμών, τους εκβιασμούς που ασκούνται (κυρίως) από τη Γερμανία, καθώς και από άλλα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων βημάτων της κυβέρνησής του, αναγνωρίζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Και όλα αυτά τα επεσήμανε τόσο στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, όσο και στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

Απ’ την άλλη πλευρά, ωστόσο, τονίζει στους συνεργάτες του σε όλους τους τόνους, ότι «εγώ δεν θα γίνω Σαμαράς, που άλλα έλεγε στα Ζάππεια και τα εντελώς αντίθετα έκανε μόλις έγινε πρωθυπουργός».

Η υπογράμμιση αυτή, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, θα είναι ουσιαστικά η πυξίδα λειτουργίας του στις εξαιρετικά λεπτές και δύσκολες συζητήσεις που αναμένονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup, καθώς εντείνονται οι πιέσεις, ακόμα και οι εκβιασμοί πριν καν ξεκινήσει επί της ουσίας η διαπραγμάτευση.

Και σε αυτό θα εμμείνει. Απαρέγκλιτα.

Πάντα κατά τον ίδιο συνεργάτη του, ο πρωθυπουργός βλέπει μεν τις πιέσεις, αλλά εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια νέα ισορροπία, αφού εκτιμά ότι η αποφασιστική στάση της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά θα στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα.

Έτσι, αυτή την αποφασιστικότητα θα την εκπέμψει και μέσω των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως τόνισε στο επιτελείο του, το μήκος κύματος που θα εκπέμψει θα είναι αυτό που υπογράμμισε και στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή «δεν εκβιάζουμε, αλλά ούτε εκβιαζόμαστε».

Θέλει δηλαδή να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα κάνει σε καμιά περίπτωση κωλοτούμπα. Θα πάει δηλαδή σε μια λύση συμβιβαστική, η οποία όμως δεν θα ακυρώνει σε καμιά περίπτωση την επιλογή «τέρμα η αδιέξοδη λιτότητα».

Και μάλιστα προς επίρρωση αυτής του της απόφασής τονίζει ότι «αν κάνουμε πίσω, αν υποκύψουμε στους εκβιασμούς, τότε δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε, ο λαός μας ψήφισε επειδή περιμένει από μας ότι δεν θα είμαστε σαν τους προηγούμενους»…

Σχετικές ειδήσεις