ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Δεν κάνουμε πίσω, προχωράμε»!

Τσίπρας: «Δεν κάνουμε πίσω, προχωράμε»!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν ο πρωθυπουργός και το στενό επιτελείο του τα πρώτα «μηνύματα» που έχουν αρχίσει να στέλνουν στην κυβέρνηση τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλ. Τσίπρας και οι πολύ στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και κυρίως συγκεκριμένα κανάλια έχει αρχίσει απ’ το Σάββατο (28/02) μια στροφή απέναντι στην κυβέρνηση.

«Τη στάση αναμονής την αντικατέστησαν επιθετικά ρεπορτάζ, που στέλνουν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προειδοποιητικά μηνύματα», μας τόνισε στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα.

Και προσθέτει: «Φτάνουν στα όρια του εκβιασμού αυτά τα μηνύματα»!

Ο ίδιος τονίζει ότι «δεν αναφέρομαι σε κριτική που είναι δικαίωμα του κάθε ΜΜΕ και υποχρέωσή του, αναφέρομαι σε προκατασκευασμένα ρεπορτάζ χωρίς ίχνος αλήθειας ή αναπαραγωγή άθλιων ρεπορτάζ απ’ το εξωτερικό, που προβοκάρουν και την κυβέρνηση αλλά βασικά την Ελλάδα».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την περίπου… θριαμβική αναπαραγωγή άθλιου και στημένου «ρεπορτάζ» βρετανικής εφημερίδας που έφτασε στο σημείο να… κατασκευάσει νέα ελληνικά χαρτονομίσματα, αφού η χώρα μας θα… επιστρέψει στη δραχμή!

Όμως και άλλα «ρεπορτάζ» έχουν σημειώσει στο Μαξίμου, που στοιχειοθετούν αυτή τη στροφή, που –όπως υπογραμμίζουν- θυμίζει τις επιθέσεις που άρχισε να δέχεται η κυβέρνηση Καραμανλή απ’ το σύστημα των «νταβατζήδων» το 2004, μόλις ανακοίνωσε το «βασικό μέτοχο».

Και μάλιστα επισημαίνουν ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η στροφή συγκεκριμένων ΜΜΕ που ελέγχονται από συγκεκριμένους βαρόνους των μίντια άρχισε να εξελίσσεται αμέσως μετά την εξαγγελία για τις Σκουριές Χαλκιδικής, την επαναβεβαίωση της αμετάκλητης κυβερνητικής επιλογής για την επαναπροκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, καθώς και την επαναβεβαίωση της απόφασης να ελεγχθούν τα θαλασσοδάνεια που έχουν λάβει τα συγκροτήματα των ΜΜΕ.

Κατά τις πληροφορίες μας, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κι έγιναν οι προαναφερθείσες επισημάνσεις, ο Αλ. Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας στους συνεργάτες του:

«Δεν θα κάνουμε πίσω, προχωράμε κανονικά σε όσα έχουμε δεσμευτεί…»

Σχετικές ειδήσεις