ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: Ο Τσίπρας ζήτησε «άμεσα έκτακτη συνάντηση» με τον Γιούνκερ

SZ: Ο Τσίπρας ζήτησε «άμεσα έκτακτη συνάντηση» με τον Γιούνκερ

Διαψεύδει το Μαξίμου το δημοσίευμα τηςγερμανικής Sueddeutsche Zeitung που αναφέρει ότι οΈλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αίτημά του φαίνεται να μην γίνεται αποδεκτό.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συνάντηση από τον Γιούνκερ πριν από το Eurogroup της Δευτέρας και εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα για σύντομη, έκτακτη συνάντηση διατύπωσε ο Τσίπρας σε τηλεφωνική του συνομιλία την Πέμπτη με τον Γιούνκερ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε Τσίπρας και Γιούνκερ να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.

Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση

Το μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του διαψεύδει το δημοσίευμα λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα από την πλευρά του κύριου Τσίπρα, αφού οι δυο ανδρες συνομιλούν τακτικά στο τηλέφωνο.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε τηλεφώνημα που είχαν οι κύριοι Τσίπρας και Γιούνκερ συμφωνησαν απλά να συνομιλήσουν κάποια στιγμή πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σχετικές ειδήσεις