Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πάντα είναι εφικτά (videos)

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

«Πολύ καλό φίλο της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στις Βρυξέλλες.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον κ. Σουλτς μπήκαμε στην ουσία των ελληνικών προβλημάτων», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».

«Όταν έχουμε 50% ανεργία των νέων δεν μπορείς να μιλάς για το μέλλον της Ελλάδας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Το μήνυμα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι αυτό της βοήθειας και της αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θέλει να εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup» και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και στο τέλος θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός».

«Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε να συζητάμε για τις απαραίτητες δράσεις και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σουλτς: Δίνουμε έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης

«Δίνουμε έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Θα ενισχυθούν οι διαδικασίες για την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς.

«Πρέπει να καταρτίσουμε σχέδιο για την πρόσληψη νέων - ανέργων στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν εντάσεις στην Ευρωζώνη. Δίνω τη συμβουλή στον κ. Τσίπρα να αντιμετωπίσει αυτές τις εντάσεις. Οι παρερμηνείες να επιλυθούν», κατέληξε.

Τσίπρας: Θα βρούμε λύσεις - Γιούνκερ: Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία

Αμέσως μετά τις δηλώσεις με τον κ. Σουλτς, - και πριν τη συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ - ο κ. Τσίπρας προέβη σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Η Κομισιόν πάντα θέλει να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι μείζων παίκτης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως προς τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Γιούνκερ σχολίασε πως «δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούμε όμως να συμβάλλουμε σε αυτές».

«Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία, ήρθε η ώρα για συνεργασία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως «τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είμαι αισιόδοξος γιατί συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας», ενώ σχολίασε πως «όταν υπάρχει πολιτική βούληση τα πάντα είναι εφικτά».