ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο επεισόδιο στην κρίση μεταξύ κυβέρνησης-Στουρνάρα

Νέο επεισόδιο στην κρίση μεταξύ κυβέρνησης-Στουρνάρα

Το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει, ότι οι σχέσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα είναι τεταμένες.

ΑΙΤΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αιτία, η εμμονή του κ. Στουρνάρα για συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων, των οποίων άλλωστε ήταν –και παραμένει- θερμός θιασώτης. Γι’ αυτό εξάλλου τοποθετήθηκε σε αυτή την κρίσιμη θέση από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, όταν οι εξελίξεις έδειχναν πως σε λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κυβέρνηση, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Στουρνάρας θέλει να είναι και να παραμείνει θεματοφύλακας των πολιτικών των μνημονίων», όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Λάδι στη φωτιά των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ έβαλαν νέες τοποθετήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, με τις οποίες ουσιαστικά έρχεται μετωπικά αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα ο Γ. Στουρνάρας σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ απαίτησε να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών και του Ελληνικού!

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, όταν μάλιστα στις κυβερνητικές εξαγγελίες αυτές οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις έχουν καταγγελθεί σαν σκανδαλώδεις, όταν για το Ελληνικό υπάρχουν και απόφαση του ΣτΕ και απόφανση-καταγγελία του Τεχνικού Επιμελητηρίου που κάνει λόγο για σκάνδαλο στο τίμημα που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση (πρόεδρος του ΤΕΕ, υπενθυμίζουμε, είναι ο νέος υπουργός κ. Σπίρτζης), όταν και η κατ’ αρχήν απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για τα αεροδρόμια επίσης έχει καταγγελθεί σαν σκανδαλώδης.

Βέβαια εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ειδικά για τα αεροδρόμια ενδιαφέρεται και πιέζει η Γερμανία, αφού με εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι Γερμανοί είχε υπογράψει συμφωνία η καταδικασμένη από τη λαϊκή ψήφο προηγούμενη κυβέρνηση!

Αρμόδια κυβερνητική πηγή μας τόνισε, ότι «πλέον ο Στουρνάρας προκαλεί με αυτές του τις δηλώσεις».

Και πρόσθεσε ότι «όταν τελειώσει η σκληρή διαπραγμάτευση, τότε όλα είναι ανοιχτά για το αν θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας»!

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις