ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανειστές: Ο χρόνος τελειώνει, πάρτε μέτρα τώρα!

Δανειστές: Ο χρόνος τελειώνει, πάρτε μέτρα τώρα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική κυβέρνηση, λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούν οι δανειστές.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η ρευστότητα μειώνεται δραματικά και όπως σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές, το πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση θα μετατοπιστεί και στο εσωτερικό.

Τα τεχνικά κλιμάκια στους πρώτους ελέγχους που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν «τρύπα» 2 δισ. ευρώ στα έσοδα για το 2014 και αναμένεται να εισηγηθούν στους θεσμούς την λήψη έκτακτων μέτρων εδώ και τώρα.

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου είναι συνεχείς, όπως και στην οδό Νίκης, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός ωστόσο, σε όλες τις επαφές του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να λάβει κανένα υφεσιακό μέτρο.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων και μισθών, ενώ παράλληλα κατηγόρησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την «μαύρη» τρύπα στα κρατικά ταμεία.

«Η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα», τόνιζαν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και αποφασίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο να μην ληφθεί κανένα υφεσιακό μέτρο.

«Να μην συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» σημείωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα δώσουν ανάσα «σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι. Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις