ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 6 στους 10 στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης

Οι 6 στους 10 στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης

Της εμπιστοσύνης του ελληνικού φαίνεται πως χαίρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρίας Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» οι έξι στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά την προσπάθεια που ξεκίνησε με τη συμφωνία στο Eurogroup.

Το 59% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση «μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα», έναντι του 36% που απάντησε «μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται στο πώς απαντούν οι ψηφοφόροι ανά κόμμα. Οι δυο στους τρεις ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα, όπως και ο ένας στους δυο ψηφοφόρους της ΝΔ, το 66% των ψηφοφόρων του Ποταμιού, αλλά και του ΚΚΕ με 68%.

Ενδεικτικό της αποδοχής της συμφωνίας και το γεγονός ότι το 51% υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν βγήκε ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη από τη διαπραγμάτευση.

Τέλος, μεγάλη είναι η διαφορά και στην καταλληλότητα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά για την πρωθυπουργία. Ο νυν πρωθυπουργός κρίνεται καταλληλότερος σε ποσοστό 63% των ερωτηθέντων, έναντι 19% που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος 51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική διατηρούν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική - 77% αρνητική).

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά, ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις