ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το tweet του Βαρουφάκη για το... μεσαίο δάχτυλο

Το tweet του Βαρουφάκη για το... μεσαίο δάχτυλο

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;». Με αυτή τη ρητορική ερώτηση και ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στην περίφημη χειρονομία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Στην ανάρτησή του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε και ένα link που παραπέμπει σε συνέντευξη του διοργανωτή του συνεδρίου, Σρέκο Χόρβατ, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σε σχετική ερώτηση της FAZ, αναφορικά με το αν ο Βαρουφάκης έκανε άσεμνη χειρονομία με αποδέκτες τους Γερμανούς, ο Χόρβατ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Όχι, δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών. Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε για μια χρονική περίοδο, για τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν όφειλε στους Γερμανούς φορολογούμενους ούτε ένα ευρώ.

varoufakis tweet

Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών αντί να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Το δάχτυλο συνεπώς ήταν εκτός του πλαισίου αυτού και σκόπιμα ερμηνεύτηκε σαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να έδειξε το δάχτυλό του κατά της Γερμανίας».

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανάρτησε και το βίντεο με την επίμαχη... χειρονομία.

Σχετικές ειδήσεις