ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα: «Μάχη» και έξω από την καγκελαρία

Συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα: «Μάχη» και έξω από την καγκελαρία

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιήσουν Έλληνες και Γερμανοί πολίτες έξω από το κτίριο της Καγκελαρίας, την ώρα της συνάντησης Μέρκελ - Τσίπρα.

Αποστολή Βερολίνο: Διονυσία Προκόπη

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση στις 16:00 τοπική ώρα, έξω από την καγκελαρία, θα πάρουν μέρος οι ομάδες αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες και Γερμανοί, φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του γερμανικού κόμματος Die Linke, ο σύλλογος για τα θύματα του Διστόμου, μία χορωδία της ελληνικής κοινότητας, καθώς και μέλη των Γιατρών του Κόσμου, που βρίσκονται στο Βερολίνο για συνέδριο.

Το σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι να υψώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα και να «σκύψει» η Γερμανία πάνω από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γκρέγκορ Γκίζι, επικεφαλής της ΚΟ της Linke, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγό του SPD, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις