ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται (photos)

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται (photos)

Μήνυμα με αποδέκτες «στο εξωτερικό και στο εσωτερικό» έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η ελληνική δημοκρατίας δεν εκβιάζεται»,κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν τη δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η νέα κυβέρνηση στηρίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών όσο και την ανάγκη το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι κράτος δικαίου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

«Θέλουμε», τόνισε, «μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα».

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας, αλλά με εκπαίδευση, σεβασμό στους νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείτε ένα λειτούργημα».

«O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης, παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος».

Πανούσης: Δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής

«Η αστυνομία προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών σε ένα δημοκρατικό κράτος», τόνισε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής». Επισήμανε, ακόμη, πως πρέπει να αλλάξει το κοινωνικό προφίλ του Eλληνα αστυνομικού.

Η αστυνομία πρέπει να εντάξει την αστυνόμευση μέσα στην κοινότητα, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως πρέπει να εμπιστευτούμε στον αστυνομικό στρατηγικό ρόλο και να τον εκπαιδεύσουμε κατάλληλα.

Δήλωσε, επίσης, ιδιαίτερα ευτυχής που η σημερινή συγκυρία επιτρέπει τη συμφιλίωση αστυνομίας και κοινωνίας.

«Το δημοκρατικό πολίτευμα και οι πολίτες περιμένουν πολλά από την αστυνομία. Είναι ο φύλακας - άγγελος του κατατρεγμένου, είναι ο φύλακας στη γωνιά του δρόμου, είναι ο προστάτης του φτωχού», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Τέλος, ενόψει της έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις