ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Στόχος συνολική συμφωνία μέχρι τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο

Σακελλαρίδης: Στόχος συνολική συμφωνία μέχρι τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι γνωστό το πλαίσιο της συζήτησης με τους Θεσμούς, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας της οικονομίας.

«Οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται στις διαπραγματεύσεις - και έχει αναμφισβήτητα υπάρξει πρόοδος - μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση της πολιτικής για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κοινωνίας», ανάφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει πάντα το θέμα του χρέους που η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς και πότε θα το θέσει και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να γίνει βιώσιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, ενώ αντίθετα οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν εκπληρούνται και κάλεσε την Ευρώπη να δώσει αυτά που οφείλει.

Τέλος, αναφορικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο επόμενο Eurogroup και ότι τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις