ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρώμη σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης

Στη Ρώμη σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης

Τη Ρώμη επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (06/05/2015) ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο κ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Παντοάν, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Ο έλληνας υπουργός συναντήθηκε χθες, Τρίτη (05/05/2015) στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον τελευταίο ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η συζήτηση με τον κ. Μακρόν «ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη αλλά εποικοδομητική, στο πλαίσιο των τεχνικών λύσεων που ψάχνουμε από κοινού να βρούμε». «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από κοινού βάζουμε το θέμα απέναντι και από κοινού προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο κ. Μακρόν «βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση κάποιων ιδεών στο πλαίσιο της προσπάθειας των επόμενων ημερών για την εξεύρεση λύσεων».

Σχετικές ειδήσεις