ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της προώθησης της συμφωνίας, η οποία θα βάλει τη χώρα στην κανονικότητα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να κλείσει η τελική συμφωνία, προβλέποντας μάλιστα τη σύναψη δύο συμφωνιών, μία μικρή που αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Ιούνιο και μία μεγάλη, συνολική συμφωνία.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί συμφωνία από βουλευτές του και να ψηφιστεί από τα άλλα κόμματα.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά και εκτίμησε ότι η επιμονή των εταίρων στο συγκεκριμένο θέμα οφείλεται σε πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις. Χαρακτήρισε, δε, πολλές απαιτήσεις των δανειστών ανελαστικές και άσχετες με τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι εντολή για ρήξη, ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα.

Σχετικές ειδήσεις