ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δρέσδη στραμμένα τα βλέμματα για την Ελλάδα

Στη Δρέσδη στραμμένα τα βλέμματα για την Ελλάδα

Το ζήτημα της Ελλάδας αναμένεται να αποτελέσει σήμερα (29/05/2015) κεντρικό θέμα των συνομιλιών ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών των G7 στη Δρέσδη, όπου βρίσκονται οι επικεφαλής των τριών θεσμών: η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΛΕΙΣΕΙ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΑ ΠΕΡΙ GREXIT

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του, σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κάλεσε τους θεσμούς να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα της Ελλάδας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (28/05/2015), τηλεδιάσκεψη είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group συνεχίζονται και σήμερα, ελληνικές πηγές τονίζουν ότι οι συνομιλίες αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

«Μαζεύουν» οι κύκλοι της Λαγκάρντ τις δηλώσεις περί Grexit

Aνακριβή χαρακτήρισε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την μετάφραση και την απόδοση της συνέντευξης που η Κριστίν Λαγκάρντ παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά την συνέντευξη της , τόνισε ότι «το Grexit είναι μια πιθανότητα». Όπως αναφέρουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις «προχώρησε σε διάψευση».

Σύμφωνα με τον Ράις «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές».

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».

Σχετικές ειδήσεις