ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές επικρίσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την Παναρίτη

Σφοδρές επικρίσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την Παναρίτη

Για «εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ - «H συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται» αναφέρει ειρωνικά το Ποτάμι.

Σε μια καυστική ανακοίνωση, η Χαριλάου Τρικούπη αφού «συγχαίρει τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» για το διορισμό, σημειώνει ότι «αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στη σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου».

«Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται αναλυτικά:

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.

Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι, εκφράζοντας επίσης την αντίθεσή του στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη τονίζει ότι ο εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ θα έπρεπε να έχει «πολύ περισσότερα προσόντα από την πρώην βουλευτή Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου».

Αναφέρει μάλιστα με ειρωνικό ύφος ότι «η συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται» και καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε ωστόσο αν η κ. Παναρίτη είχε κριθεί επαρκής για τη διαπραγμάτευση και δεν την είχε αποσύρει ο Πρωθυπουργός, με τι πόστο θα ανταμειβόταν;».

Σχετικές ειδήσεις