ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Νέο τελεσίγραφο Μέρκελ - Ολάντ στον Τσίπρα

FT: Νέο τελεσίγραφο Μέρκελ - Ολάντ στον Τσίπρα

Για νέο τελεσίγραφο της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φ. Ολάντ κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με την πρόσφατη επικοινωνία των τριών ηγετών.

AΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

«Η Γαλλία και η Γερμανία διεμήνυσαν στην Ελλάδα ότι πρέπει να υπάρξει μια οριστικοποιημένη συμφωνία με τους τρεις θεσμούς πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας», σημειώνουν οι FΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι ηγέτες υποστηρίζεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής η πρόταση που θα κομίσει να έχει λάβει την έγκριση των τεχνικά κλιμακίων.

Επίσης εξήγησαν ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής είναι αδύνατον να γίνει διαπραγμάτευση και επισήμαναν πως στην παρούσα το ζήτημα του χρέους θα μπορούσε να τεθεί μόνο σαν σημείωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ από το Μιλάνο νωρίτερα δήλωνε πως «η Ελλάδα έστειλε στην Κομισιόν και νομίζω και στους θεσμούς τις νέες της προτάσεις». Κάποιες χώρες μπορεί να έχουν ένα αντίγραφο των νέων προτάσεων, ωστόσο οι θεσμοί είναι εκείνοι που θα κάνουν τις συνομιλίες με την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας, πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ. είναι πυκνές και συνεχείς.
Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

Σχετικές ειδήσεις