ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Εκτός διαπραγμάτευσης ο ΦΠΑ στα νησιά

Καμμένος: Εκτός διαπραγμάτευσης ο ΦΠΑ στα νησιά

Ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ίδιου και των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος το θέμα της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ενώ μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega τόνισε ότι μετά και από δική του επιμονή το θέμα έχει βγει πλέον από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Άμυνας ήταν κατηγορηματικός ότι ποτέ ο ίδιος δεν πρότεινε την κατηγοριοποίηση των νησιών στο θέμα του ΦΠΑ και πως μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε η θέση των ΑΝΕΛ να αποτελέσει και οριστική θέση της κυβέρνησης στις σημερινές διαπραγματεύσεις.

«Το βράδυ στις 12:30 μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Αυτό κλείνει το θέμα εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «μια από αυτές τις κόκκινες γραμμές είναι το θέμα των ΦΠΑ στα νησιά, στα νησιά που ανήκουν στο πρώην υπουργείο Αιγαίου και παλαϊκής άμυνας, στη σημερινή γενική γραμματεία Αιγαίου».

Εχθές (21/06/2015), με αφορμή δημοσιεύματα που έλεγαν πως η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως το συγκεκριμένο θέμα για τους ΑΝΕΛΛ είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Επειδή λέγονται διάφορες ανακρίβειες το θέμα διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά είναι για τους ΑΝΕΛΛ και για εμένα προσωπικά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ», έγραψε στο Twitter ο κ. Καμμένος.

Σχετικές ειδήσεις