ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος σε περίπτωση αρχικής συμφωνίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος σε περίπτωση αρχικής συμφωνίας

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που υπάρξει μια κατ΄αρχήν συμφωνία με τους δανειστές που θα επιτρέψει στη χώρα να «αναπνεύσει» χρηματοδοτικά.

Οι διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους ηγέτες της Ε.Ε. για την επίτευξη μιας συμφωνίας είναι πυρετώδεις.

Για το λόγο αυτό το σημερινό (01/07/2015) Eurogroup μετατέθηκε για τις 18:30.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ακύρωση του δημοψηφίσματος. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές θα εγκρίνουν την ελληνική πρόταση και θα υπάρξει χρηματοδότηση από τον ESM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ήδη για τις προθέσεις του πρωθυπουργού έχουν ενημερωθεί οι πολύ στενοί συνεργάτες του, ενώ εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί και από αρκετούς ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζουν αρκετά καλά τις ισορροπίες στην Ε.Ε.

Αν και εφόσον υπάρξει επιβεβαίωση για μια τέτοια εξέλιξη θα χρειαστεί εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Σχετικές ειδήσεις