ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Νέα, χυδαία παρέμβαση κατά Τσίπρα

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Νέα, χυδαία παρέμβαση κατά Τσίπρα

Χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια του «πολιτικώς ορθού» και παραληρηματικού ύφους εκτιμήσεις κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε γερμανική εφημερίδα, σε (άλλη) μία προσπάθεια υπονόμευσης της ελληνικής κυβέρνησης και της προσπάθειάς της.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που εξέλεξε ο ίδιος ο λαός στην ηγεσία της χώρας, «δημαγωγό», «ποδηγέτη του λαού», «απρόβλεπτο»! «Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν», υπερθεματίζει ο κ. Σουλτς.

Ανερυθρίαστα εκφράζει την ελπίδα να αναλάβει καθήκοντα «μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και «να δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

«Στην περίπτωση που ο λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων – και ως εκ τούτου, υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη – θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», εκτιμά ο Μάρτιν Σουλτς και προσθέτει: «Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να γεφυρωθεί με μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με την οποία θα μπορούσε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Σουλτς επιμένει προκλητικά, λέγοντας πως «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους θεσμούς, τότε η εποχή ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τελειώσει. Αν γίνει αυτό, η Ελλάδα έχει άλλη μία ευκαιρία».

Σχετικές ειδήσεις