ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «κεφάλι» του Σαμαρά ζητούν ΟΝΝΕΔ και Μπακογιάννη

Το «κεφάλι» του Σαμαρά ζητούν ΟΝΝΕΔ και Μπακογιάννη

Ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ ρίχνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος και οι «γαλάζιοι» νεολαίοι.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού προϋπήρχε από τον Γενάρη, όταν μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες και να αφήσει την προεδρική καρέκλα της Συγγρού.

Η δυσαρέσκεια και τα μηνύματα κατά του Α. Σαμαρά κορυφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, μιας και ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς επιχειρήματα προσπάθησε να αποδημήσει την απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα.

Πρώτη στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τηλεφώνησε στον Α. Σαμαρά και του ζήτησε την παραίτησή του για το καλό της παράταξης.

«Πρέπει να παραιτηθείς, και αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ, φεύγω και εγώ αμέσως», φέρεται να είπε η κ. Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς φέρεται να απέρριψε την πρότασή της.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και η ΟΝΝΕΔ έσπευσε να ζητήσει το «κεφάλι» του προέδρου της ΝΔ θεωρώντας τον υπεύθυνο για την συντριπτική νίκη του «Όχι».

«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα να λάβει το μήνυμα και να αποχωρήσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε ακόμη πως ενωμένοι όλοι οι Έλληνες να πετύχουμε μια συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα και άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον Α. Σαμαρά και ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες για το καλό της παράταξης.

Σχετικές ειδήσεις