ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας κλείνει τη Βουλή για να περάσουν οι εφαρμοστικοί από τα θερινά τμήματα

Ο Τσίπρας κλείνει τη Βουλή για να περάσουν οι εφαρμοστικοί από τα θερινά τμήματα

Με το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής και την έναρξη της λειτουργίας των θερινών τμημάτων, όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsbomb.gr, προχωρά ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και να διασφαλιστεί η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Ολομέλειας αναμένεται να πρωτοκολληθεί στη Βουλή μέσα στην ημέρα. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πλήρως (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές-εξπρές μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς και ότι επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου θα περάσουν από τα θερινά τμήματα χωρίς «παρατράγουδα».

Αυτό σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τη σύνθεση των θερινών τμημάτων, ώστε οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιλαμβάνονται σε κρίσιμες ψηφοφορίες, αναφέρουν πληροφορίες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει λάβει και διαφορετικές εισηγήσεις για να μην προχωρήσει σε μία τέτοια διαδικασία.

Μάλιστα, ο πολιτικός οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα πρέπει να περάσουν τα μέτρα, αναμένονται να καθοριστούν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην περίπτωση που η Αριστερή Πλατφόρμα επιλέξει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα με στόχο το μπλοκάρισμα νομοσχεδίων, ενδέχεται οι βουλευτές οι οποίοι πρόσκεινται σε αυτήν, να ανεξαρτητοποιηθούν και να δημιουργήσουν ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης στα θερινά τμήματα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τη διακοπή της λειτουργίας των θερινών τμημάτων και να συγκαλέσει ανά πάσα στιγμή την Ολομέλεια, για να προχωρήσει η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, τόσο η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις