ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Δεν συνεργαζόμαστε με όσους στήριξαν μνημόνια

Λαφαζάνης: Δεν συνεργαζόμαστε με όσους στήριξαν μνημόνια

Σε καλό κλίμα, παρά τις «χαώδεις» διαφορές, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει πάρει ο κ. Μεϊμαράκης για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Νέα επίθεση κατά Τσίπρα και στήριξη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι μια αντιμνημονιακή Βουλή»

Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».

«Οι διαφορές με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες, όμως κάναμε μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Μεϊμαράκη», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος της Βουλής.

Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας άφησε αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα υποστηρίζοντας πως όσοι κάνουν εκλογές τον Αύγουστο φοβούνται και έχουν στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με κόμματα που ψήφισαν μνημόνια. «Οι διαφορές μας με τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια είναι αγεφύρωτες και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως «η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι μια αντιμνημονιακή Βουλή ενάντια σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν αποικιοκρατικά μέτρα».

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή και θα συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά την κόντρα Μαξίμου – Κωνσταντοπούλου ο κ. Λαφαζάνης διεμήνυσε πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κινείται αντιδημοκρατικά και να αγνοείται η προεδρία της Βουλής στην παρούσα φάση. Η πρόεδρος της Βουλής κινείται απολύτως θεσμικά».

Σχετικές ειδήσεις